Nieuwsbericht

Jeugd Combinatie sc Lutten vv EMMS

Sportpark ‘De Kei’ nu definitief rookvrij op zaterdagochtend

De voetbalverenigingen VV EMMS en Sc Lutten en de gezamenlijke jeugdcombinatie JCLE is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We hebben daarom de eerste stap gezet naar een rookvrij sportterrein.

Omdat de jeugdcompetitie nu weer wordt hervat, is hiermee het rookvrije sportpark op de zaterdagmorgen definitief geworden.

De JCLE jeugd < 15 heeft zaterdagmorgen het officiële startschot gegeven. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden de voetbalverenigingen op Sportpark ‘De Kei’ iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. 

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf heden zijn wij rookvrij op zaterdagochtend tot 13:00 uur. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en alle andere plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Op de algemene ledenvergadering van beide hoofdverenigingen is dit onderwerp uitvoerig besproken en goedgekeurd. Laten we daarom allemaal dit streven steunen en zorgen dat ons sportpark op zaterdagochtend tot 13:00 uur rookvrij is.

Voor vragen kunt u terecht bij de bestuursleden van VV EMMS, Sc Lutten en JCLE.