Nieuwsbericht

Jeugd Combinatie sc Lutten vv EMMS

Geen fusie EMMS en SC Lutten

De meesten van jullie hebben het al meegekregen maar voor de tweede keer in de historie van SC Lutten en EMMS is een poging om te komen tot een fusie van beide verenigingen mislukt. Stemden de leden van SC Lutten maandagavond tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering in grote meerderheid vóór een fusie, EMMS kwam tegelijkertijd elf stemmen tekort voor een samengaan van beide verenigingen.

Bij SC Lutten werden 109 stemmen uitgebracht, waarvan twee blanco. Dat betekende dat 2/3 deel van de 107 geldige stemmen (72)  bepalend zou zijn voor een beslissing. Van die 107 stemden er 89 voor en 18 tegen. Daarmee spraken de leden zich in (grote) meerderheid uit voor een fusie.

Bij EMMS lagen de verhoudingen echter anders. Van de 185 uitgebrachte stemmen zouden er 124 voor moeten zijn. Het waren er 113, terwijl 72 tegen stemden.

Uiteraard was de teleurstelling bij de fusiecommissie (Anton de Vent, Henry Kosse, Erik Kosse namens EMMS en Bert Slot, Henk Bril en Ben Jongsma namens SC Lutten) groot.

Namens de vertegenwoordiging van SC Lutten in de fusiecommissie bedankte Bert Slot de leden voor de grote opkomst. En ook voor  de steun, die de leden aan het  fusievoorstel hebben gegeven. EMMS-voorzitter Henry Kosse deed hetzelfde ten overstaan van de EMMS-leden.